RAZVOJNA AMBULANTA Z VKLJUČENIM CENTROM ZA ZGODNJO OBRAVNAVO

ZD Kočevje je v letu 2024 pridobil Razvojno ambulanto z vključenim Centrom za zgodnjo obravnavo (CZO). Gre za nov zdravstveni program, ki ga bo ZD Kočevje zagotavljal v obsegu 0,5 oziroma 20 h na teden.

Razvojna ambulanta s CZO je namenjena odkrivanju, zgodnji obravnavi in spremljanju otrok z rizičnimi dejavniki razvoja oziroma motnjami v razvoju. Gre za otroke in njihove družine, ki potrebujejo posebno pozornost in skrb zaradi dejavnikov tveganja za razvoj oziroma z opaženimi odstopi v razvoju. Prav tako tudi spremlja in obravnava starejše otroke in mladostnike do 18. leta starosti z najrazličnejšimi razvojnimi težavami, ki so posledica zgodnje možganske okvare, nepravilnega razvoja, genetskih ali presnovnih bolezni in avtizma.

V razvojni ambulanti s CZO sodelujejo strokovni delavci, kot so zdravnik specialist pediatrije z znanjem iz razvojne medicine, diplomirana in srednja medicinska sestra, fizioterapevt in delovni terapevt, logoped, specialni pedagog, socialni delavec, psiholog, zdravstveni administrator in po potrebi drugi strokovnjaki.

V namen najboljše obravnave otroka in zagotavljanja celovite obravnave, je nujno, da starši otroke naročajo v razvojno ambulanto svoje regije. S tem v zvezi sporočamo, da ZD Kočevje že omogoča možnost naročanja otrok v ambulanto preko e-mail naslova: razvojna.ambulanta@zdkocevje.si.

Ne glede na možnost naročanja pa sporočamo, da bo Razvojna ambulanta s CZO uradno pričela z delom z mesecem julijem 2024. Starši otrok, ki bodo preko zgoraj zapisanega e-maila zaprosili za termin bodo s strani tima pisno obveščeni o datumu pregleda.