DIALIZNI CENTER V KOČEVJU ODPRT VRATA

Odprtje Dializnega centra v Kočevju kaže na 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐞𝐫 𝐝𝐨𝐛𝐫𝐞 𝐩𝐫𝐚𝐤𝐬𝐞 𝐬𝐨𝐝𝐞𝐥𝐨𝐯𝐚𝐧𝐣𝐚 𝐥𝐨𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 𝐬𝐤𝐮𝐩𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐢𝐧 𝐣𝐚𝐯𝐧𝐢𝐡 𝐳𝐚𝐯𝐨𝐝𝐨𝐯. Vsi skupaj smo namreč dokazali, da se zdravstvene storitve da približati pacientom in jim s tem omogočiti boljše in kakovostnejše življenje.

Začetnik projekta vzpostavitve dializnega centra v lokalnem okolju je bila Občina Kočevje. Takratni župan dr. Vladimir Prebilič je namreč po večkratnih pogovorih z dializni bolniki ugotovil, da je življenje pacienta, ki se vsakodnevno vozi na dializo v 60 km oddaljen kraj preprosto prenaporno in stresno Pacienti so bili na dan dialize od doma odsotni tudi po več kot 10 ur, kar je močno poslabšalo kakovost njihovega življenja. V želji izboljšati življenja pacientov je občina spodbudila javne zavode k skupnemu sodelovanju in bila pri tem uspešna. 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭 𝐬𝐨 𝐩𝐨𝐝𝐩𝐫𝐥𝐢 𝐭𝐚𝐤𝐨 𝐙𝐃 𝐊𝐨č𝐞𝐯𝐣𝐞 𝐤𝐨𝐭 𝐭𝐮𝐝𝐢 𝐧𝐨𝐬𝐢𝐥𝐞𝐜 𝐝𝐞𝐣𝐚𝐯𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐔𝐊𝐂 𝐋𝐣𝐮𝐛𝐥𝐣𝐚𝐧𝐚. 𝐏𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐮 𝐬𝐞 𝐣𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐝𝐫𝐮ž𝐢𝐥 𝐭𝐮𝐝𝐢 Dom Starejših Občanov Kočevje, ki bo v sklopu izvajanja dializne dejavnosti za paciente zagotavljal hrano.

Ko govorimo o izboljšanju kakovosti življenja, pa ne smemo pozabiti tudi na 𝐳𝐚𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐧𝐞 𝐯 𝐝𝐢𝐚𝐥𝐢𝐳𝐧𝐞𝐦 𝐜𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮. Le ti bodo po novem delo opravljali v domačem okolju, kar pomeni da bodo lahko več časa namenili sebi in svojim družinam.

Odprtja dializnega centra Kočevje so se danes udeležili vsi predstavniki sodelujočih v projektu kot tudi ministrica za zdravje dr. Valentina Prevolnik Rupel. Skupaj so prerezali trak in s tem tudi uradno potrdili začetek izvajanja dializne dejavnosti v Kočevju.

𝐕𝐬𝐞𝐦 𝐬𝐨𝐝𝐞𝐥𝐮𝐣𝐨č𝐢𝐦 𝐯 𝐩𝐫𝐨𝐣𝐞𝐤𝐭𝐮 𝐬𝐞 𝐢𝐬𝐤𝐫𝐞𝐧𝐨 𝐳𝐚𝐡𝐯𝐚𝐥𝐣𝐮𝐣𝐞𝐦𝐨, 𝐩𝐚𝐜𝐢𝐞𝐧𝐭𝐨𝐦 𝐢𝐧 𝐳𝐚𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐧𝐢𝐦 𝐩𝐚 ž𝐞𝐥𝐢𝐦𝐨 𝐮𝐬𝐩𝐞š𝐧𝐨 𝐢𝐳𝐯𝐚𝐣𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐭𝐞𝐫𝐚𝐩𝐢𝐣.

obisk ministrice za zdravje    prerez traku   ogled prosotorv